Catering dietetyczny
przykladowe warianty diet

Dlaczego warto i dla kogo
Dlaczego warto skorzystać z naszego cateringu dietetycznego?
Dobrze zbilansowana dieta roślinna jest dietą w pełni doborową. Odżywia organizm, zapewniając odpowiednią ilość białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin i mikroelementów.
Nie obciąża organizmu, zapobiega chorobom cywilizacyjnym.
Nasz catering jest konsultowany przez wykwalifikowanego, wyspecjalizowanego w diecie roślinnej dietetyka.
Dla kogo?
Catering dietetyczny jest stworzony dla osób które:
- chcą zrzucić zbędne kilogramy
- pragną racjonalnie i zdrowo się odżywiać
- mają specjalne potrzeby żywieniowe (np. osoby chore, sportowcy)
Nasz catering dietetyczny jest zdrowy, bezpieczny i smaczny - dla każdego.

Przykładowe menu z diety wegańskiej
Poniedziałek
- I Śniadanie: Pumpernikiel z pastą bezrybną z ogórkami, sałatą i kiełkami z pora
- II Śn: Kasza jaglana z owocami na słonecznikowo-żurawinowym spodzie
- Obiad: Bigos z kolorowych warzyw i cieciorki z pieczonym ziemniakiem
- Podwieczorek: Zupa krem ze świeżych pomidorów z brązowym ryżem
- Kolacja: Kasza pęczak z awokado, pomidorami i śliwkami suszonymi z prażonymi pestkami z dyni
Wtorek
- I Śn: koktajl z truskawek z chia
- II Śniadanie: Hummus buraczany z czarnuszką z marchewką i ogórkiem
- Obiad: Spaghetti z oliwkami na pełnoziarnisty makaronie z parmezanem wegańskim
- Podwieczorek: Zupa z żółtej cukinii z czarną soczewicą
- Kolacja: Sałatka z kaszy gryczaną, pieczarkami, rukolą, orzechami i sosem balsamicznym
Środa
- I Śniadanie: Mus z mango z komosą ryżową i truskawkami
- II Śniadanie: Pumpernikiel z pastą z zielonego groszku z chrzanem i kiełkami rzodkiewki, sałatą lodową
- Obiad: Kotlet mielony z kalafiora z ziemniakami pieczonymi i surówką z buraków
- Podwieczorek: Krupnik z kaszy jaglanej
- Kolacja: Sałatka z brokuła z pastą jajeczną z tofu

Kontakt
Jeśli jesteś zainteresowany/a szczegółowym menu innej diety czy to oczyszczającej czy indywidualnej według zaleceń lekarza itp. to napisz do nas kontakt@wegemania.pl lub zadzwoń +48 530 675 253 lub +48 605 076 111 lub telefon bistro +48 790 300 809.